neděle 19. prosince 2010

Trámy

A je to tady, došly trámy. Naše krásné, mořené, lepené trámy, které ve výsledku budou v interiéru přiznané. Zatím jsou omotané folií, ale i tak je vidět, že barvu jsme trefili dobrou a že vypadají k světu.

Je hotová rodičovská část (bez dveří do ložnice, ty se budou vyřezávat později), je hotová technická místnosti a garáž a naše část je ve velmi slušně rozpracovaném stavu. U nás chybí stěny směrem do ulice, tam se čeká na dodání betonového schodiště a chybí trámy nad zbytkem obývací části, tam se zase čeká na podpěry, pro které jsou připravené betonové sloupky na zahradě. Celá ta část bude prosklená, tak se podpora pro střechu musí vynést mimo konstrukci.

Již je částečně usazený HEB ocelový nosník, který bude v konečné fázi součástí interiéru, je tedy nastříkán na antracitově šedou barvu. Trámová konstrukce obývací části bude nadsazena, takže ocelový nosník bude viditelný.

A protože se vždy v každé fázi objeví lehký zádrhel (a bylo by s podivem, kdyby se neobjevil), tak i teď jsme objevila drobnou disproporci v konstrukci. Kvůli mým estetickým požadavkům jsme posouvali v přízemí zeď dělící obývací pokoj od koupelny o 20 cm. A s tím se měla rozšířit i předsíň o těch 20 cm, koupelna tedy měla zůstat stejně velká. A jak to dopadlo? No, ne moc překvapivě - koupelna je o 20 cm větší a předsíň zůstala stejná. Což by nevadilo, 20 cm není tolik, abych z toho špatně spala, ale došlo k tomu, že nedošlo k posunutí i prostupů skrz nákladovou desku. Takže mám vyústění elektriky momentálně v koupelně a nikoliv v předsíni... Vzhledem k tomu, že jsme počítali s protahováním kabelů kontrukcemi, tak jsme se dohodli na umístění instalačních předstěn, nepředstavuje to až takový problém, ale je to úsměvné a pevně doufám, že s ostatními prostupy jsme se trefili dobře ;)



pohled z horní části zahrady na dům

pohled od silnice

20 cm :) 

pohled od silnice

trámy na kuchyní a jídelnou

kuchyňské okno, má chlouba

trámy nad obytnou částí

trámy nad kuchyní

HEB nosník

provizorní stojka

nosník jde přes celý obývák



technická místnost

trámy v garáži

Žádné komentáře:

Okomentovat