čtvrtek 14. července 2011

Den 270 - okna

Asi je to na světě zařízené tak, že každá krásná věc, každý krásný okamžik musí být vyvážen něčím méně krásným, abychom náhodou neztratili kontakt se zemí ;)

Takže i u nás tomu není jinak. Dnešní den jsme začali nádhernou bouřkou, která se prohnala celou republikou, přinesla s sebou kýžené ochlazení, slejvák, hromobití... no prostě parádní bouřka z horka.

Upřímně řečeno, na baráku už to tak parádní nebylo. Měli jsme připravené výkopy na základy pro terasy, dokonce tam už byl i beton pro základy... teď je tam voda a bahno, betonu nevidět.

Měla jsem pocit, že kauza okna je už vyřešená, ale bohužel mi stačil jeden letmý pohled, abych zjistila, že mám vlhké dřevo na portálu na zahradu na poměrně nezvyklém místě. Po podrobném pátrání jsme objevili, že zvenku chybí poměrně důležitá součást, která zabraňuje vodě, aby se dostala ke dřevu a tím jej ničila. Takže mám vlhký kus dveří, nabobtnalou krycí dřevěnou lištu a dost přinasrané myšlenky na výrobce... nehledě na to, že stále nemám chybějící lištu (už chybí 4 měsíce! a za tu dobu ji nebyli schopni dodat, což opravdu nechápu).

toto je ta "správná" strana, kde ta guma nechybí 
tady guma chybí a je vidět, že se prohybá krycí lišta

je jasné, že to vlhne, bodejť by ne, když tady jde voda na přímý styk se dřevem...

Žádné komentáře:

Okomentovat