úterý 29. března 2011

Den 164 - okna

Dneska se měli dodělávat okna... "za jeden den to paní v pohodě zvládneme". Tak to naprosto v pohodě za jeden den... nezvládli. Stačí shoda náhod (nebo se možná nechtělo?) a montáž oken začala až po poledni, a to pouze rámů, protože nepřijelo auto se skly. Takže budou montovat ještě zítra.

Bohužel je komunikace naprosto šílená. Naprosto nikdo se mi neozval, že něco není, že je nějaký problém a já jsem s nimi přitom byla dohodnutá na předání na dnešek. Takže jsme je museli nahánět přes obchodního zástupce, abychom se dověděli o rozbitém autu. To, že auto vůbec nedojelo a přijedou zase zítra, jsem se dověděla až od našeho stavbyvedoucího navečer, když jsem přijela okna zkontrolovat. 

Komunikace jak obchodního zástupce, který se ani neobtěžoval zaměřit okenní otvory a event. je korigovat v průběhu stavby, tak montérů, kteří okna osazují, je velmi nedostatečná. Jeden na druhého svádí, kdo může za to, že okna mají o kousek jiné rozměry, než ty díry... 

A na obranu stavby musím říci, že já jsem s nimi chodila po oknech a měřili jsme to, aby bylo všechno podle zadání. Takže nakonec to dopadlo tak, že podle zadání byly okenní otvory připravené jako čistý rozměr + 2 cm na každé straně pro manipulaci a usazení... a bylo to málo, takže kluci museli každý ten okenní otvor ještě upravovat.

Už opravdu netuším, na co všechno mám myslet a co všechno mám kontrolovat, aby to klaplo.

připravené rámy pro bezrámové zasklení a pro portál

osazené chybějí okno v sestavě na chodbě v patře


portál v hostinské místnosti

ještě jednou portál v obývacím pokoji

okna od silnice
izolace naší střechy

již je difuzními deskami obložená i garáž

a rodiče mají už vstup do ložnice :) 

1 komentář:

  1. Vypadá to dobře i když teda těch nervů s tím bylo asi hodně když jsem si četl jiný příspěvek :-) Vloni jsme řešili s ženou, jak při dostavbě terasy napojit původní malá okna na terasu. Volba padla na velká fr. okna plus prosvětlovací miniokna kvůli ne zrovna šťastné orientaci na východ. Vybrali jsme si je z ostrvské firmy Ternofirek ale osobně ty nervy už nechci zažít. Objednávka, výroba a montáž všechno v pohodě, ale už nechci uklízet celou domácnost :-) chlapi si sice po montáži uklidili, ale ten jemný prach se dostane snad uplně všude...

    OdpovědětVymazat