sobota 20. listopadu 2010

Základová deska, dějství 1.

Severní pól je dobyt! (možná spíš dobit...) A není to pól severní, ale jižní, ale na tom zas až tolik nezáleží. Navzdory počasí se našich stavitelům podařilo zalít tu menší půlku základové desky a někdy začátkem příštího týdne by měli zalít i tu větší půlku... což by už bylo na čase, když hlásí, že bude sněžit a tedy si budeme moci stavět spíš hulála, než betonovat desku.

Ano, uznávám, je to šílenství, začínat s betony v říjnu a listopadu, ale musím přiznat, že zatím nám počasí velmi výrazně přálo a celý říjen byl přímo ukázkový a téměř podzně letní teploty v listopadu (až 19 stupňů) nám hodně pomohly.

Momentálně je po dešti, takže náš pozemek, který předtím svou tvrdostí připomínal spíše tankodrom, vypadá jako jedno velké bahniště. Bahno je všude, voda neodtéká, nevsakuje se, musejí ji vyhazovat lopatami... vypadá to, že naše jílové podloží je skutečně velmi kvalitní... V období sucha je půda velmi tvrdá a na povrchu je jemný poprašek, který se v deštivém počasí změní v bahnitou past. Již jsem zakoupila apartní holiny, bez nich to fakt nepůjde a jsem zvědavá, jak bude muset být hluboká vsakovací jímka, aby se tam vůbec něco vsáklo...

Poptáváme momentálně jímku na tlakovou kanalizaci, s osazením jímky ještě teď na podzim. Osazení zařízení až na jaře. Sice se zatím "ztratili" pouze sikovky, ale čerpadlo bych fakt kupovat dvakrát nechtěla.

jižní část, rodičovská


garáž, technická místnost

pohled od silnice 






Žádné komentáře:

Okomentovat