pondělí 1. listopadu 2010

Základová deska

Tak čekáme na přesně zaměření prostupů všech sítí základovou desku a pokud vše půjde podle plánu, tak se již tento týden bude moci deska začít zalévat.

A jak už to tak bývá, tu a tam se objeví drobné nesrovnalosti... například nyní jsme zjistili, že nám nedošla jedna drobnost. Ta drobnost se jmenuje sklon pozemku. Dřevostavba musí být cca 35 cm nad povrchem, což nám na jižním konci pozemku (u rodičovské části) dělá trochu neplechu v našich představách. Moc vizualizace je opravdu velká a všichni jsme vzali za vlastní to, co nám architekti nakreslili, takže jsme si mysleli, že je tam vlastně "téměř" rovina... NENÍ! je tam drobný svah. Tedy, drobný, na 3 metrech je potřeba překonat převýšení cca 0,5 metru, takže rovinka tam fakt nikdy nebude :D No nic, budeme muset pracovat s tím, co tam je, takže místo pěstování vína tam budeme pěstovat nejspíš skalničky ;)

Je to ten svah v pozadí fotky. Na tyto základové pasy přijde už jen 10 cm základové desky a na to už půjde dřevostavba. Takže základové pasy se zateplí, trochu se tam přihrne zemina (do těch děr), ale stejně nám tam přebývá půl metru. Zahradníku těš se!


Žádné komentáře:

Okomentovat