neděle 9. ledna 2011

Voda

Se začátkem nového roku začala i obleva... ne, že by to bylo úplně nečekané, to se tak kolem vánočního období a nového roku celkem často stává, ale přiznám se, že její dopad na stavbu jsem rozhodně nečekala.

Naše krásně vyschlé a ke stavbě připravené dřevo, z části dokonce přikryté plachtami, se namočilo. No, namočilo, řekněme, že to "plave téměř ve vodě" by byl lepší příměr. Jsem opravdu zvědavá, co s tím páni stavitelé hodlají dělat. Přízemí už je zakryté, během pár dní by měli dovézt schody a bude se potahovat ipou, aby nám neteklo do baráku zvrchu. Takže shora nám tam rozhodně pršet nebude, nicméně okna budou až v březnu, bude tedy ještě zajímavé, jak vyřešíme okenní otvory.

Nicméně v současné době se nesmí stavba začít zaklápět, protože musí nejprve vyschnout. Nejsem nadšená, naopak obávám se praskání dřeva při opětovném vysychání. A také je výborné, že připravené panely jsou impregnované, ale ty trámy, na kterých celá stavba stojí, impregnované nejsou...

Podle posledního vyjádření pana stavitele jsou na tyto případy zařízeni. V pondělí vymetou vodu ven a nebudou to moc řešit. Jakmile dojde k zastřešení stavby, přivezou zařízení na vysoušení a před započetím izolačních prací celou stavbu vysuší a pomocí vlhkoměru pak spolu se stavebním dozorem a námi přeměří hodnoty a teprve poté budou pokračovat další práce.

Trochu mě to uklidnilo, ale nebudu zastírat, že radostí neskáču dva metry vysoko.










Žádné komentáře:

Okomentovat